Udgivet i Artikler til Familien

Bedste julekalendere til små børn - 7 gode ideer til julekalendere til børn på 2-5 år

Af Legetæppe.dk

Står du også og mangler nogle gode ideer til julekalendere til små børn på mellem 2 og 5 år? Så er du kommet til den rette artikel. Mange små børn er nemlig helt vilde med at få julekalendere, hvor de får en gave hver dag i december op til juleaften.

Det giver dem en ide om, hvordan tid fungerer, og hvor lang tid det egentlig er, de skal vente, til det bliver jul. Læs med her i denne artikel og få nogle gode ideer til, hvad du kan give barnet mellem 2 og 5 år i dette års julekalender. Du kan også finde mange andre gode ideer og forslag til julekalendere og julegaver på linket her.

Masser af søde bamser

Den første ide til en julekalender til barnet mellem 2 og 5 år er en julekalender fyldt med masser af søde bamser. Det er især godt til det lidt mindre barn, som er begyndt at synes, at bamser er søde og dejlige.

Selvom bamser desværre kan være lidt dyre, kan de lave din egen julekalender med en masse af de små og billigere bamser. Barnet er nemlig ligeglad med, hvad bamserne har kostet eller hvor store de er. Du kan for eksempel også pakke bamser ind efter størrelse, så barnet for den mindste bamse først, og den største bamse sidst.

Ting til skolen

Når barnet bliver omkring 3-4 år, begynder det ofte at interessere sig for skolen. Især hvis barnet har lidt ældre søskende, som allerede går i skole. Derfor er den anden ide til en julekalender for barnet mellem 2 og 5 år en julekalender fyldt med ting til skolen. Den ene dag kan der for eksempel være et par blyanter i, den næste et par viskelædere, den næste nogle malebøger, den næste noget tape og så videre.

På den måde kan du dag for dag gøre dit barn klogere og samtidig styre barnets evne for kreativitet og glæde for skolen. Det er nemlig især i barnet tidligere år, at det bliver interesseret i viden og skolen, så det er bare med at styrke denne trang til viden allerede her.

Karakterer fra barnets yndlings show eller bog

Er dit barn helt vild med Gurli Gris? Eller måske med Paw Patrol? Så skal barnet da have en fin julekalender med netop de karakterer, barnet elsker. Derfor er den tredje ide til en julekalender for barnet mellem 2 og 5 år en julekalender med karakterer fra barnets yndlings show eller bog. Der findes virkelig mange forskellige julekalendere på markedet med karakterer fra bøger og fra tv.

Så her vil der bestemt være noget, som barnet mellem 2 og 5 vil elske. Her er det dog vigtigt, du kigger efter aldersniveauet på pakken, inden du køber den, da det godt kan være lidt forskelligt fra julekalender til julekalender, når du ikke selv laver den. Du kan selvfølgelig også selv købe noget indenfor barnets yndlings karakterer og så sætte det sammen til en personlig julekalender. Så er du helt sikker på, at der er noget i pakkerne, som barnet vil kunne lide.

En ny bog hver aften

Elsker dit barn at læse bøger om aftenen eller i løbet af dagen? Så skal du helt bestemt overveje at købe en julekalender til barnet, hvor der er en lille bog med en fin historie (man kan både få dem med historier om julen og historier generelt). Derfor er det fjerde forslag til en julekalender for barnet mellem 2 og 5 år en julekalender med en ny bog hver dag.

Dette kan virkelig styrke barnet lyst og evne til at læse. Især hvis du har et lidt ældre barn, som er begyndt at interessere sig for at læse selv. Men selv hvis barnet blot er 2 år, kan det have gavn af en julekalender med bøger, da disse vil være med til at sætte barnets fantasi i gang - hver aften i december op til juleaften.

Julekalender med Lego

Lego er noget de fleste børn synes er spændende. Derfor er det femte forslag til en julekalender til barnet mellem 2 og 5 år en julekalender med Lego. Hvis barnet er mindre, kan man vælge en julekalender med Lego Duplo, men hvis barnet er lidt ældre, kan det måske allerede finde ud af at bygge med de almindelige legoklodser.

Lego laver hvert år en masse forskellige julekalendere med forskellige temaer. Du kan dog også vælge selv at købe nogle klodser og så give dem til barnet hver dag. Dog kan det være en god ide at give barnet det i sådan nogle sæt, som der faktisk kan bygges noget ud af. Ellers bliver det hurtigt kedeligt for barnet, da det ikke helt ved, hvad det skal bygge.

Julekalender med oplevelser

De fleste børn går i en eller anden form for institution, når de er mellem 2 og 5 år. Derfor er en oplevelseskalender perfekt til familien, som gerne vil prioritere hinanden og fælles oplevelser i den travle hverdag, der ofte er i december. Derfor er det femte forslag til barnet mellem 2 og 5 år en julekalender med oplevelser. Hvis du har en meget travl hverdag generelt, eller hvis der er meget på programmet i december, kan det være en god ide at medregne de forskellige aktiviteter i julekalenderen, som I alligevel ville have lavet i dagligdagen.

Så kan det blot være, at du gør aktiviteten julet. Det kan for eksempel være: dagens aktivitet er at tage et bad med denne julesæbe (som så gives med i pakken). På den måde vil du kunne give barnet et bad på dagen (som du alligevel skulle gøre), men barnet synes pludselig, at det bliver til en helt ny og spændende aktivitet.

Julekalender med søde sager

Det sidste og syvende forslag til en julekalender for barnet mellem 2 og 5 år er en julekalender med søde sager. Hvis du ikke har lyst til at give dit barn slik hver dag i december, kan det også være en julekalender med frugt, frugtstænger, rosiner og andet, som kan holde til at være pakket ind i en pakkekalender i en hel måned. Barnet vil elske at få en hyggelig lille snack en gang om dagen op til december, og det kan blive jeres lille hyggestund i en ellers travl og oplevelsesrig måned.

Find det du mangler på legetæppe.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 195 produkter fra mere end 39 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 524 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-05-21 09:25:59.

2
Produkttyper
195
Produkter
27
Brands
39
Forhandlere
524
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.