Udgivet i Artikler til Familien

Fire tips til at indrette børneværelset så det bliver trygt og hyggeligt

Af Legetæppe.dk

Har du også prøvet det før? Det er tid til at indrette børneværelset, men du har inden idé om hvordan? Måse har du allerede prøvet det og har før i tiden bare kastet dig ud i det? Måske er du stødt på nogle unødvendige problemer fordi du ikke har haft en plan? Det er du absolut ikke alene om.

Der er mange mennesker der har masser af idéer til hvordan børneværelset derhjemme skal indrettes, og for nogle virker det bare at gå i gang. For langt de fleste dog, vil det helt klart være fordelagtigt at starte ud med en plan. Herunder får du fire gode tips til, hvordan du indretter børneværelset trygt og hyggeligt for barnet.

Find udgangspunktet

Når det gælder børneværelser, og alle andre værelser i hjemmet, kan det være fordelagtigt at finde et udgangspunkt. Måske har værelset et stort åbent vindue der kaster masser af sollys ind i rummet. Så kan det være en god idé at tænke på farver til væggene som ser godt ud i solskin, gøre plads til potteplanter i vindueskarmen, eller lægge et blødt tæppe hvor solen rammer midt på dagen så barnet kan få lov at ligge og nyde det.

Hvis barnet gerne vil have prinsessetema eller superheltetema kan man finde kreative måder at inkorporere lige præcis det tema rundt omkring, f.eks. kan man finde nogle seje plakater eller møbler i de farver der passer temaet. Mulighederne er uendelige, og det bliver meget nemmere at træffe beslutninger hvis man har et omdrejningspunkt. Hvis man er to eller flere der skal designe værelset sammen medfører det også mange færre skænderier, hvis alle parter er klar over hvad idéen med værelset er.

Lamper

En meget vigtig del af indretningen er lamperne. Der findes et hav a lamper derude – lamper i forskellige former, som kaster forskelligt farvet lys, som kan forskellige ting hvis man klikker på en knap. Du kan finde mange sjove lamper på nettet, også billige lamper der passer præcis til dig. Her er det også vigtigt at lamperne i barnets værelse matcher barnets behov. Kan de for eksempel godt lide at læse til sent kan det være smart med en blid natlampe, er de bange for monstre i skabet kan det være fordelagtigt at investere i en lille pære som kan lyse skabet op om natten.

Derudover kan man få mange lamper med unikke funktioner, funktioner som helt sikkert kan imponere dit barns venner når de kommer på besøg, og som dit barn ville elske at få.

Væggene

Vægge i et børneværelse er tit undervurderede. Det er nemt at male dem hvide eller grønne eller blå, men væggene indeholder faktisk et utappet potentiale. Det er her, børnenes personlighed virkelig kan slå sig løs. Her kan det være interessant at lave noget nyt, som f.eks. et stort maleri af barnets yndlingseventyr, eller sætte noget tapet op der giver illusionen af f.eks. at være midt i en skov. Det behøver overhovedet ikke være prangende, men kan tilpasses lige til jer.

Hvis man føler sig virkelig kreativ kan man også købe noget maling og lave sit eget maleri med sit barn. Det er en meget personlig og hyggelig familieting at gøre. Forestil dig en væg fyldt med forskellige farver af jeres alles håndaftryk, eller stregtegninger af jer som familie. Og hvis barnet ikke synes om det, kan det bare males over.

Barnet er i fokus

Selvom det er sjovt at indrette, kan der tit gå lidt for meget ”voksen” i det. Her kan det være en god idé at huske at lytte til barnet. Hvis de gerne vil have en lavalampe, hvorfor så ikke? I sidste ende er det dem der skal bo der, det er deres sikre havn. Alle jer andre er bare på besøg.

Find det du mangler på legetæppe.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 200 produkter fra mere end 37 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 498 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-04-15 09:46:27.

2
Produkttyper
200
Produkter
28
Brands
37
Forhandlere
498
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.