Udgivet i Artikler til Familien

Få festlys på børneværelset med LED strips - sådan gør du

Af Legetæppe.dk

Det er vigtigt at der er den helt rette stemning på børneværelset, så stedet indbyder til leg, fantasi og mange gode timer, alene eller leg sammen med venner og familie. En af de meget simple og enkle måder at skabe lidt ekstra stemning, er ved at ændre på belysningen.

LED lys er en nem måde at give hyggebelysning og måske endda også festlys hvis det er det der skal til på dit barns legeværelse, hvor der skal være lidt mere fart over feltet på legetæppet. Find et stort udvalg af led strips her og find den helt rette belysning til børneværelset, lige klar til at blive sat op.

Hvad er LED lys?

LED lys er kort og godt en forkortelse der står for Light Emitting Diode. Det er nok ikke nogle ord der fortæller dig meget mere om hvad det der LED lys går ud på, men lidt mere teknisk opstår lyset i en LED pære ved hjælp af en diode der omdanner strøm til lys. Der er her tale om en af de absolut med miljø og energivenlige belysninger der findes og du kan helt generelt spare penge ved at skifte dine gamle traditionelle glødepærer ud med LED pærer.

Hvad er forskellen på LED pærer og gløde pærer?

Til trods for at LED pærer og de traditionelle glødepærer kan være helt end i udseende, så er der en markant forskel mellem disse. Forskellen ligger her i hvordan at pæren omdanner strømmen fra ledningerne til lys. Med en LED pærer opstår der lys ved at strømmen omdannes til lys ved hjælp af en diode, mens der før en glødepære er siddende en glødetråd, der lyser når den bliver opvarmet af den strøm der bliver ledt igennem den.

Og du kan ligeså godt vene dig til at det er LED pærer der kommer til at være den primære belysning i dit hjem, for det er ikke længere lovligt at producere de traditionelle glødepærer i EU.

Findes der forskellige former for LED lys?

LED lys kan anvendes både udvendigt og indendørs, der findes almindelige pærer du kan sætte i din lampe, men der findes også lamper eller belysning som udelukkende består af LED dioder som det eksempelvis ses på LED strips. Den helt store fordel ved at bruge LED strips er, at du sparer en hel del på pladsen og kan sætte lys op de steder, hvor der ellers ikke vil være plads til en almindelig lampe.

Med LED lys, og også LED strips for den sags skyld, der kan du vælge imellem forskellige lysstyrker og endda også farver. Ligesom du kan vælge løsninger hvor det er muligt at ændre farven ud fra egne ønsker og få dioderne til at skifte med intervaller, præcis ligesom det ses på dansegulvet på diskoteket.

Der er flere fordele ved at vælge LED strips som belysning på børneværelset

Du får ikke kun en enkelt fordel når du vælger at sætte LED lys op på børneværelset. For vælger du den rette LED belysning, er der et væld af muligheder. Først og fremmest er det en miljørigtig måde at tilføre belysning, det er strømbesparende og sparer din pengepung for mange mønter over tiden.

LED lys og LED strips har en utrolig lang holdbarhed, hvilket betyder at du slet ikke skal skænke udskiftningen af dioder en tanke de næste mange år. Der er ingen brandfare ved LED lys, som det eksempelvis gør sig gældende ved de traditionelle glødepærer og du kan sætte dem op overalt, selv der hvor pladsen er trang.

Vælg LED strips med den rette lysstyrke

Som udgangspunkt tænker du måske ikke, at LED strips som du har set i reklamerne, og at denne tynde streng af en lampe, kan fungere som det primære lys på børneværelset. Det er dog ikke helt sådan det hænger sammen, for der findes LED strips med en stor lysstyrke og hvis du eksempelvis sætter dem op langs med loftskanten, så skaber det meget fint et brugbart lys, der kan fungere som den primære lyskilde i rummet. Så er det altså ikke nødvendigt med lamper der hænger ned fra loftet og som samler støv undervejs som tiden går.

Farvenuancerne måles i kelvin

Når du skal kigge efter det helt rette lys til børneværelset, så skal du kigge efter den farvenuance angivelse der står for produkterne angivet i kelvin. Kelvin skalaen går fra 0-10.000 og angiver hvor dæmpet dine LED strips har af belysning. Det er også den skala der nogle steder angives som værende farvetemperaturen.

Jo lavere en kelvin dine LED strips har, jo varmere farver vil der være tale om. Til sammenligning så har et normalt dagslys omkring 5000 K, mens aftenlyset er mere varmt og ligger på omkring 3000 K. Du kan altså være med til at bestemme farvenuancerne for det lys du sætter ind på børneværelset, ved at vælge den rette kelvin fra start.

Lys der skifter farve når der skal diskofest på børneværelset

Det er muligt at finde LED strips der kan skifte farve alt efter dine ønsker. Det betyder først og fremmest at din kan skabe den helt rette stemning, med farver der stemmer overens med dit barns yndlingsnuancer. Yderligere findes der LED strips der kan ændre karakter ved at lade dioderne lyse i intervaller, præcis som det set på neonskiltet eller på diskoteket når der er budt op til dans. Med de rette funktioner kan du skabe dit barns helt egen diskofest på legetæppet, til stor fornøjelse for både store og små.

Spar energi ved at vælge LED strips som belysning

Som det allerede er fastlagt, så er LED strips og LED lys helt generelt, betydeligt mere energibesparende end de traditionelle glødepærer. Hvis du har mærket på en glødepære der har været tændt i flere timer, så vil du sikkert også kunne genkende, at denne kan blive en hel del varm og det er varme der siver lige direkte ud til omgivelser og som ikke rigtig kan bruges til noget. Derfor er LED belysning det helt rette valg. Her er der ingen fare for varme pærer, for at miste energi eller for brandfare.

Find det du mangler på legetæppe.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 327 produkter fra mere end 44 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 799 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-14 09:04:05.

2
Produkttyper
327
Produkter
44
Forhandlere
799
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.