Udgivet i Artikler til Familien

God putterutine for dit barn - 3 råd til at gøre aftenputningen lidt nemmere

Af Legetæppe.dk

Når dit barn skal lægges til at sove, kan du have gode og dårlige dage. Med dette menes, at der kan være dage hvor putningen er nem og dit barn hurtigt falder til ro.

Og så kan der være aftener, hvor dit barn overhovedet er med på aftenputningen, og det kan blive en kamp at få dit barn til at falde i søvn.

Alle børn er forskellige, og derfor kan der være forskellige behov for putningen. Behovet kan også ændre sig, i takt med at dit barn bliver ældre, og derfor kan det være ret så frustrerende og svært som forældre at finde en god putterutine for dit barn. 

Der findes heldigvis gode råd og midler, som du kan anvende for at gøre aftenputningen nemmere. Ikke alle idéer behøver nødvendigvis at virke for lige netop dig og dit barn, men med inspiration kan du selv prøve dig frem og finde frem til en god putterutine for dit barn.  

1. Trygge og rolige rammer

Det første du kan gøre, for at få en bedre putterutine for dit barn, er at skabe trygge og rolige rammer omkring dit barn. Sørg for eksempel for en rolig belysning om aftenen, som kan være med til at dæmpe energien hos dit barn.

Du skal sørge for at dit barn føler sig helt trygt, så det nemt kan falde til ro. For nogle hjælper det at synge en godnatsang eller læse en godnathistorie, som giver dig og dit barn mulighed for roligt at slappe af sammen.

Der er endda forskning som viser, at disse øjeblikke inden sengetid påvirker dit barns drømme. Så hvis du sørger for positive historier og sange, så vil dit barn have positive drømme, som kan hjælpe med at bevare roen hele natten igennem.

Du kan også hjælpe dit barn med at finde ro ved hjælp af sovemasker eller natbriller. Dette er nemlig en måde at sikre, at dit barn får en dyb og god søvn, ved at lukke alt lys ude. Udover at hjælpe med en stabil nattesøvn, så kan en sovemaske også blive en del af rutinen.

Når dit barn bliver vant til, at en sovemaske er ensbetydende med ro og søvn, så vil dette afspejle sig i det fremtidige brug af disse. Inde på denne hjemmeside kan du læse meget mere om sovemasker og natbriller, og du kan finde vejledning til at vælge den rigtige sovemaske til dit barn. 

2. Stryge tøj metoden

Børn vil oftest gerne være med til det hele, og kan blive ekstra arrige eller irriterede, hvis de føler, at de går glip af noget sjovt eller spændende. Dette er også tilfældet, når dit barn skal sove.

Hvis dit barn tror, at der foregår noget sjovt uden ham eller hende, så kan dit barn ikke falde til ro. Så hvis du har problemer med at dit barn kalder på dig eller kommer ind til dig, efter du har puttet dit barn, så kan du overveje stryge tøj metoden.

I praksis betyder det, at du lader dit barn se, at de ikke går glip af noget. Du kan for eksempel stille dig i gangen eller i nærheden af dit barn, så dit barn kan se dig fra sengen. Her kan du så foretage dig en kedelig aktivitet, såsom at stryge tøj, gøre rent eller folde vasketøjet, så dit barn ser, at det ikke går glip af noget. 

3. Forudsigelighed

En tredje måde du kan få en god putterutine med dit barn, er lige netop at skabe en rutine. Det vil sige at sørge for faste rammer og forudsigelighed, så dit barn kan finde ro i disse rutiner.

Dette kræver vedholdenhed fra dig som forælder, da du skal sørge for de samme ritualer og have en fast sengetid. 

At skabe forudsigelighed og faste rammer er en måde at skabe tryghed omkring dit barn, så dit barn tør overlade sig til søvnen, fordi alt er som det plejer, og fordi dit barn ved præcist, hvad der vil foregå.

Du kan finde inspiration online til sengetider og aktiviteter til aftenrutinen, så du kan få skabt gode rutiner med dit barn. 

Find det du mangler på legetæppe.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 199 produkter fra mere end 38 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 534 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-16 08:42:02.

2
Produkttyper
199
Produkter
29
Brands
38
Forhandlere
534
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.