Udgivet i Artikler til Familien

Når dit barn har tandlægeskræk - 5 ting du kan gøre for at hjælpe problemet

Af Legetæppe.dk

Rigtigt mange børn lider af tandlægeskræk. Som forælder er det enormt hjerteskærende at opleve den angst, barnet forbinder med tandlæger og tandlægeklinikker. Der er dog ting, du som forælder kan gøre, for at give barnet den bedste oplevelse hos tandlægen. Vil du vide mere? Så læs med herunder, hvor du får en guide med 5 ting, du kan gøre for at hjælpe problemet.

Anerkend barnets angst

Børn forstår ikke altid selv, hvorfor de egentligt er bange for, eller hvad de er bange for. Dette gælder især, når det kommer til tandlægeskræk. Måske kan dit barn ikke forklare andet, end at det er ubehageligt at være ved tandlægen. Når dit barn forklarer dig dette, er det vigtigt, at du ikke irettesætter det, men i stedet anerkender angsten. Dette kan du gøre på flere forskellige måder. Du kan blandt andet fortælle barnet om dine egne tandlægebesøg.

Uanset hvordan du takler angsten, er det vigtigt, at barnet kan mærke, at du er en støttende og omsorgsfuld forælder. Kun på denne måde kan dit barn selv lære at anerkende og bekæmpe angsten!

Vælg en dygtig tandlæge

En anden måde hvorpå du kan hjælpe barnets tandlægeangst, er ved at vælge en dygtig tandlæge. Her er det eksempelvis en god ide at vælge en tandlæge, der har forstand på børn og deres adfærd. Mange børn udvikler tandlægeskræk, fordi tandlægen ikke forstår barnets angst og behov. Det er derfor uhyre vigtigt, at du sammen med dit barn finder en tandlæge, der giver barnet en rolig tandlægeoplevelse uden smerter og ubehag.

Vælger du en dygtig tandlæge til dit barn, vil du med sikkerhed hurtigt opdage, at dit barn har mindre frygt for de regelmæssige tandlægebesøg.

Forbered barnet

Rigtigt mange børn oplever tandlægeskræk, inden de egentligt skal til tandlægen, fordi de ikke helt forstår, hvad det egentligt er, de skal hos tandlægen. De ved blot, at det er en ubehagelig oplevelse. Du som forælder kan ikke ændre dit barns oplevelse hos tandlægen. Det eneste du kan gøre er at forberede dit barn grundigt, inden I tager afsted. Når du skal forberede dit barn, inden det skal til tandlægen, er det vigtigt, at du er ærlig - dog på en kærlig og informerende måde!

Forbered dit barn på, hvilken behandling, det skal have, og hvordan denne behandling foregå. Sæt barnet ind i, hvilken oplevelse, det egentligt kan forvente. Gør det til en positiv samtale mellem dig og dit barn, så barnet ved, at du er 100 procent tilstede under hele forløbet. 

Lav klare aftaler

Når du har fundet en dygtig tandlæge til dit barn, der lider af tandlægeskræk, er det vigtigt, at du tager en snak med tandlægen. Det er som tidligere nævnt enormt vigtigt, at du sætter tandlægen ind i dit barns tandlægeskræk. I forbindelse med dette er det også vigtigt, at du laver nogle klare aftaler med din tandlæge. Dette kan eksempelvis være aftaler om, hvilke behandlinger, der skal se hvornår, og hvordan tandlægen skal tackle barnets tandlægeskræk.

På denne måde giver du ikke kun et barn en god oplevelse hos tandlægen, men du som forælder har også et godt og klart overblik over, hvad der skal ske. Dette giver dig desuden mulighed for at forberede dit barn godt til det kommende tandlægebesøg.

Lad barnet stille spørgsmål

Sidst, men bestemt ikke mindst, skal du lade dit barn stille spørgsmål. Som førnævnt har mange børn svært ved at forstå, hvad de egentligt skal ved tandlægen, og hvilke behandlinger, der foregår. Får dit børn ikke lov til at stille spørgsmål, bliver tandlægebesøgende pludseligt enormt mystiske og skræmmende.

De mange ubesvarede spørgsmål kan være med til at forværre tandlægeskrækken hos dit barn. Det er derfor enormt vigtigt, at du lader dit barn stille spørgsmål - både til dig, men også til tandlægen! Måske kan tandlægen forklare tingene bedre, end du som forælder kan. 

Alt dette kan være med til at give dit barn en bedre tandlægeoplevelse samt mindre tandlægeskræk. 

Find det du mangler på legetæppe.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 200 produkter fra mere end 37 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 498 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-04-15 09:46:27.

2
Produkttyper
200
Produkter
28
Brands
37
Forhandlere
498
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.